ATÜ Rektörü Prof Dr. Adnan Sözen'e Anlamlı Ödül: Türkiye Kamu-Sen Emek ve Başarı Ödülünün Sahibi Oldu ATÜ Rektörü Prof Dr. Adnan Sözen'e Anlamlı Ödül: Türkiye Kamu-Sen Emek ve Başarı Ödülünün Sahibi Oldu

ChatGPT’nin Canvas ve Claude’un Artifacts özelliklerine benzer şekilde geliştirilen Grok Studio, artık Grok kullanıcıları için aktif hâle getirildi.

Grok Studio nedir, ne işe yarar?

xAI’nin açıklamasına göre, Grok Studio; belge, uygulama, oyun, rapor ve benzeri içerikleri yapay zekâ yardımıyla oluşturmak isteyenler için interaktif bir tuval görevi görecek. Kullanıcılar, Grok Studio aracılığıyla yapay zekâ ile birlikte aynı belge üzerinde eş zamanlı olarak çalışabilecek. Bu özellik, özellikle geliştiriciler, içerik üreticileri ve oyun tasarımcıları için önemli kolaylıklar sunuyor.

Grok’un X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan açıklamada, “Grok artık belgeler, kodlar, raporlar ve tarayıcı tabanlı oyunlar oluşturabilir.” ifadelerine yer verildi. Ayrıca, bu yeni stüdyonun hem ücretsiz hem de ücretli Grok kullanıcıları tarafından kullanılabildiği belirtildi.

Yapay zekâ ile eş zamanlı iş birliği dönemi

Grok Studio’nun sunduğu en dikkat çekici avantajlardan biri, yapay zekâ ile eş zamanlı iş birliği imkânı sunması. Kullanıcılar, ayrı bir pencerede açılan editör aracılığıyla Grok ile birlikte çalışarak içerikleri adım adım geliştirebilecek. Bu, yazılı içeriklerin yanı sıra uygulama ve oyun gibi interaktif çıktılar oluşturmak için de önemli bir adım.

Grok Studio, Canvas ve Artifacts'e rakip mi?

Her ne kadar bu özellik Grok için yeni olsa da, benzer işlevler daha önce OpenAI'nin ChatGPT'sine entegre edilen Canvas ve Anthropic'in Claude sohbet botuna kazandırılan Artifacts ile sunulmuştu. Grok Studio da bu araçlara oldukça benzer bir yapı sunuyor ve rekabeti artıran bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi